tot augustus 2020

Renovatie Bergen op Zoom afgerond: een impressie

AV SPADO heeft een prachtige time-lapse impressie van de werkzaamheden gemaakt: klik hier Van 6-banen rond in 1988, naar 8-banen rond in 2020. De eerste in Zuid-West Nederland en een van 10% banen in Nederland welke 8 banen rond of meer hebben! Mede mogelijk gemaakt door leden AV SPADO in samenwerking met gemeente Bergen op Zoom en de adviesgroep Atletiek, waarvan Siebenga deel uitmaakt.


Venlo: wereldprimeur met compleet gerecyclede atletiekbaan

De Atletiekunie heeft in het voorjaar van 2019 diverse leveranciers en aannemers uitgedaagd om een atletiekbaan volledig te hergebruiken, te recyclen. Samen met GCC Sportsurfaces ging Gemeente Venlo deze uitdaging aan en werd er volmondig ja gezegd. De Adviesgroep Atletiekaccommodaties, waarvan Siebenga deel uitmaakt, heeft zorggedragen voor de voorbereiding en uitvoering. Hoewel de laatste werkzaamheden nog lopen, maken de metingen al duidelijk dat dit project een groot succes is.


Voor wie nog meer wil weten over dit duurzame project:

 • artikel Atletiekunie
 • artikel Venlo Online • Sleeuwijk: school integraal betrokken bij nieuwe atletiekbaan

  In samenwerking met de gemeente Altena, atletiekvereniging Altena Road Runners en het Altena college is een start gemaakt met de nieuwe atletiekaccommodatie bij het Altena College. Tijdens de schooluren zal de school van de accommodatie gebruik gaan maken en daarbuiten is de baan beschikbaar voor de atletiekvereniging, waardoor een optimaal gebruik gewaarborgd wordt. Inbreng voor de indeling van de baan wordt zowel door de vereniging als door het bewegingsonderwijs van de school gegeven. Geotechnisch onderzoek heeft uitgewezen dat de keuze van de funderingsconstructie uiterst precies gaat komen.
  Venray: meer mogelijkheden voor schoolgebruik

  Renovatie van de aanwezige onderdelen en uitbreiding met een tweede sprintbaan, waardoor ook voor schoolgebruik meer mogelijkheden ontstaan. Driebaans aanloop voor verspringen en een kleine herschikking van de technische onderdelen om aan de eisen van 2020 te kunnen voldoen.
  Delfzijl: scheiding atletiek en voetbal door nieuwe indeling

  Renovatie met behoud van een wedstrijdvoetbalveld op het middenterrein. De technische onderdelen van de atletiek gesitueerd in 1 bocht, waardoor een overzichtelijk atletiekgedeelte ontstaat en voetbal en atletiek meer gescheiden worden.

  Goede samenwerking tussen gemeente en vereniging.

  Nijkerk: oplossingsgerichte aanpak biedt goede trainingsaccommodatie


  Bestaande rondbaan van 200m met helaas verkeerde asfaltlaag, waardoor aanbrengen van kunststof niet mogelijk was. Daarom aandacht voor mogelijkheden op het middenterrein met de beperkingen van de afmetingen. Uitgangspunt was een goede trainingsaccommodatie en daar waar mogelijk te voldoen aan het wedstrijdreglement. Een slimme nieuwe indeling van het middenterrein maakt veel mogelijk.  Bergen op Zoom: slimme indeling maakt uitbreiding toch mogelijk

  Door slimme aanpassingen was het mogelijk de baan uit te breiden van 6 naar 8 baans rond binnen de beperkte ruimte. Nieuwe indeling middenterrein met steeplebak aan de binnenzijde. 3 baans aanloop verspringen en een dubbel hoogspringsegment.  Gemert:prachtig vernieuwde baan klaar voor 60-jarig jubileum


  Volledige renovatie. Het hoogspringsegment is verdubbeld, waardoor werpen en hoogspringen in verschillende bochten kunnen plaatsvinden.


  Verspringen is uitgevoerd met een 3 baans aanloop met springbakken aan weerszijden. De accommodatie is voorzien van 2 discuskooien en nieuwe valmatten voor hoogspringen en polsstokhoogspringen.  Soest: vernieuwing en aanpassing maakt meer mogelijk


  Renovatie van de toplaag en vervanging van de asfaltfundering. De tegelgoot is omgebouwd naar een lijngoot. Nieuwste segment gehandhaafd en omgebouwd van coating naar sandwich. Verspringen nieuw aangelegd met een 3 baans aanloop.
  Huizen:effectieve samenwerking met alle betrokken partijen

  Volledige renovatie met grote inbreng van gemeente, vereniging en de school als medegebruiker. Tevens aanpassing voorterrein en fietsenstalling. Veel zelfwerkzaamheid verricht door de vereniging. In de loop van de werkzaamheden extra budget vrijgekomen voor kunstgras inloop- en hellingbaan. De baan is volledig geschikt voor mindervaliden. Het verspringen is uitgevoerd met een vierbaans aanloop. Voor belangstellenden: artikel Atletiekunie en Rijksoverheid: Onbeperkt meedoen  vervolg nieuwsarchief